Wednesday, 27 November 2013

Bilik baby adik dan baby abg ;-)

Salam..
Dah dekat2 due ne baru lah mood utk menyiapkn bilik baby merangkap bilik mainan anak2 tu dtg...
Sebelum ne mood malas je dok bersarang haha..
Alaa ari2 pun malas je kan!! Hahahhaa...
Kain langsir dah lama beli..
Brg2 dlm bilik tu pun dah berkurun dah beli...
Tp mood rajin tu je yg xdtg2 jenuh dah seru haha..
So ari isnin tu merajinkn diri la menjahit langsir dan mendeco sket2 bilik tu..
Dan hasilnya..
Tadaaaa... Cehhh!!



Anak2 semua boboi boy kan.. So senang kite buat 1 theme sajek...
Kalo ikut hati yg rakus mau je ku cat bilik ne belang2 biru dan putih hahaha...
Tp mampu ke memboyot nak cat ha????
Lgpun ne rumah sewa je kan xyah la peramah2 nk cat..
Kite tepek border wallpaper je udah la...
Ade yg tanya beli itu kat mana beli ini kat mana..

So meh my share ye..
Pastu korang lekas2 terjah g beli n deco2 sama hehe..
Tp jgn mintak mak tlg g beli dah sebab mak dah xlarat nk terjah kemana2 dah udah sarat... Hahaha.
border tu my beli kat tesco dulu..
Lama dah beli kebetulan mase tu ternampak comel lg murah..
Rm4.90 1 pek 5m.. Murahkan hehe...
Ramai yg ingat harga dia puluh2.. Kalo puluh2 xkose mak nak beli nakk!!! Haha



Langsir tu beli dekat TEWAH @the mines harga dlm belas2 gtu la semeter lupa dah...
Lama dah g beli dgn mak tp xberjahit hehe..
Beli kain pastu jahit sendiri..
Kebanyakan brg dlm bilik ne hasil turun temuran dari ipan..
Baby adik xbyk sgt brg kene beli..
Kebanyakannya recycle je barang ipan.. Jimat! Hehe..
Cuma beli babycot, changing table sama drawer tu aje letak baju2 diorg..



Baby cot, changing table n drawer tu semua beli dekat ikea..
Mula2 pegi ikea dgn ipan n kak reen tgk baby cot tu rm99 kau!! Harga asal rm165..
Tp mase tu xbeli pun sb xde sape nk angkat haha berat weh...

Next week nye tu pergi dgn maksu pulak..
Skali harga dah naik rm165 blk..
Amek jugak la sb still murah la kalo nk compare dgn katil2 baby yg jual kat tempat lain..

Plg murah pun rm250 my tgk kat kedai perabot.
time ipan dlu xde beli katil pun blh letak bawah je dia xda sape kacau..
tp kali ne ckp kat husband kene beli jugak utk letak baby sementara mama nk buat keje..
letak baby dlm cot pastu lock safety gate..
kalo idak mmg ade la babysitter yg sgt rajin tu dtg kacau silap2 angkat2 baby.. uuuu seram mak!!

beli tilam dia jugak rm25.90 kot xsilap lupa dah..
Xtebal sgt ok la nk letak baby pun time siang sementara mama buat keje je kan...
Bumper pad dgn fitted sheet tu pun beli ikea harga lupa dah tp below rm50.. Carik yg murah2 ajek hehe..

Drawer tu mase my beli rm119..
Tp now tgk kat website dia rm99 je dah turun harga..
So sape yg berkenan lekas2 pegi grab berbaloi habaqq ang hehe..
Changing table tu mase my pegi kebetulan harga dia murah rm99 instead of rm165 tau..
Harusss lah grab lekas takut tunggu2 naik blk harga mcm baby cot tuh..

Changing mat tu my beli time ipan dlu so turun temurun ke baby adik pulak beli sama dgn box bawah tu dekat mothercare.



Barang2 mainan dalam ne semua abg ipan punya..
Nnt baby adik main la sama2 dgn abg yea...
Nnt abg bacakan buka menggunakan bahasa planet dia hikhikhik...
Rajin baca buku tp tu la bahasa ntah ape2 la dia pakai hehe..

Papa blk keje terkejut tgk bilik baby dah berkemas hehe..
Senyum meleret dia tgk hehe..
Papa ckp.. Waaaa hensem dah bilik!
Erkkk bilik hensem?? Biar betik pa.... Hehe ye la bilik boboy kan kene hensem la jadinye.. Boleh la pa... Janji papa suka..
Bapak suka mak lagiiii sukaaaaaa hehe...

So baby adik.. Semua dah ready neh.. Moh lekas keluar..
Semua pun xsabar nk tunggu baby adik ne...
Now dah 37 weeks.. Dah cukup term dah ;-)
Doakan mama moga semuanya selamat dan dipermudahkan.. Amin..

- Posted using BlogPress from my iPad

1 comment:

  1. Salam,
    saya teringin nk beli changing table ikea tu tp xde roda. Ingat nk sorong dr toilet bru ltakdlm playpen. Bsalin csar xlarat plk nk mndukung baby jauh2

    ReplyDelete